Harmoniresor Nyheter

Bönsallad Villea Village

22852067_10210782620747029_7974047970626120529_n

Matlagning på Kreta

Här kan du nu hitta en till av de rätter vi lagade under höstens resa till Makrigialos.

https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/11/12/resetips-till-kreta-och-frasch-bonsallad/

Ät, njut och må gott./ Birgitta

 

Rapport från resan

Minnena av Makrigialos ligger kvar som ett varmt och mjukt täcke i mitt medvetande och värmer trots snön som föll i natt här i Östersund.

Nu har jag samlat en del av dessa tankar och bilder i ett blogginlägg om resan, välkommen att göra ett besök på min blogg.

https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2017/10/31/rapport-fran-harmoniresan-till-kreta-med-recept-pa-rodbetscreme/

imag5186

Grillat till lunch på Villea Village

Hemma igen

Nu är våra två veckor i Makrigialos över för denna gång! Det har varit fantastiska veckor, med massor av god mat, sol, värme och nära samtal. Så välgörande för kropp och själ! Inom kort hoppas vi kunna dela med oss av nästa års program och öppna bokningen för 2018 för nya och kanske även tidigare medresenärer! Håll utkik här och på fb-sidan ”Harmoniresor.se”.

Mer grekiskt än så här blir det väl inte?

Mer grekiskt än så här blir det väl inte?

 

Eller...?

Eller…?

 

Solnedgång över bergen vid vår utflykt till Pefki.

Solnedgång över bergen vid vår utflykt till Pefki.

 

Vi söker lugnet

Slingrande väg ljusare med loggaPå våra resor söker vi inte de yttre kickarna, vi längtar inte efter dopaminets rus. Vi upplever istället den största njutningen i lugnet. När kroppen är tillfredsställd och sinnet lugnt kan flödet i oss möta pulsen utanför, vi möts i harmoni.

Det är först när tempot är lugnt som vi faktiskt förmår att uppleva med alla våra sinnen. Det är när farten går ner som upplevelserna och njutningen intensifieras. När kroppen är i säkerhet, trygg och lugn, kan vi sänka vår blick och se den jord vi går och lever på. När kroppen slappnar av kan vi höja vår blick, få perspektiv på livet, få kontakt med oss själva och våra drömmar.

På våra resor vill vi skapa möjlighet till harmoni för att din upplevelse ska bli så djup och bestående som möjligt. För att dofterna, smakerna och synintrycken ska vara så hela och omfattande som möjligt, för att därefter etsa sig djupt i minnenas bank.

Fullbokat till Kreta!

FullbokadNu är vår resa till Makrigialos fullbokad. Vi välkomnar våra härliga medresenärer de båda veckorna i oktober!

Du som velat men inte fått en plats får gärna anmäla ditt intresse för att stå på reservplats om någon sådan skulle dyka upp.

Att se det lilla

FjärilI några korta inlägg här på sidan tänker vi dela med oss av några perspektiv som vi funnit viktiga för oss. Perspektiv som vi båda delar och som följer oss inte bara på våra resor utan i livet som helhet. Det första är det lilla perspektivet, att se det lilla i det stora.

Att ta fasta på de små detaljerna, att se de små sakerna, är ett sätt att också uppleva det storslagna. Den som har förmågan att fokusera, den som aktivt ser, kan upptäcka livets storhet i det lilla.

På våra resor är detta något vi hoppas kunna förmedla. I allt från matens olika aromer till den lilla restaurangens interiör och den enskilda stenen på stranden. Att se det lilla i det stora är att också se det stora i det lilla.

Nya resmål planeras

Planeringsmöte i vårvackert Malmö.

Planeringsmöte i vårvackert Malmö.

Vi har just kommit hem efter tre dagar i ett Malmö som bjöd på ömsom snöstorm, ömsom vackraste vårväder. Dagarna ägnades åt lika delar njutning och arbete. God mat, dryck och intryck ger de allra bästa förutsättningar för kreativitet och nya tankar. Utöver att planera vår resa till Kreta i oktober så har vi nu också med oss ett gäng med nya tänkta resmål hem i bagaget. Vi kommer att presentera dessa här på sidan allteftersom – så håll koll!

En resa för välmåendet

Makrigialos strand

Då var det slut på alla helger för den här gången…
Nu kommer en tid för tankar på hälsa och välmående, det märks inte minst i bloggvärlden.
Nu söker många på resor förknippade med just de ingredienserna, resor för alla som uppskattar Det Goda Livet
Här några bilder på vad som väntar oss i Makrigialos i oktober.

Poolen på vårt hotell Villea Village

Poolen på vårt hotell Villea Village

God fortsättning på 2017

Morgonsol i Makrigialos

Morgonsol i Makrigialos

God fortsättning på det nya året!
2017, det ska bli ett spännande år att få uppleva.
Vi är många som börjar det här året med viljan att lägga mer av vår tid och energi på att hitta harmoni i våra liv.

För Therese och Birgitta blir nu tankar och drömmar verklighet.
Harmoniresor har öppnat en väg för oss att få dela de här tankarna, hur vi ser på Det Goda Livet, det som får oss att må gott.

Vi ser med glädje fram emot att få möta många av er på våra två resor till Makrigialos i oktober.

Känner du någon som kanske skulle vilja göra oss sällskap? Det finns 2 platser kvar på resan den 12/10.

Ett nytt, fantastiskt år!

restaurang-vid-havetVi hoppas och tror att de kommande 365 dagarna kommer att bli något alldeles särskilt, och vi lovar att göra vårt allra bästa för att bidra till att det blir så! I oktober ses vi, och ni som bokat, i Makrigialos, en vistelse som vi vet kommer att bli minnesvärd för oss alla. För vår inre syn ser vi hur vi sitter tillsammans och njuter något gott vid borden på bilden. Visst ser det ljuvligt ut!

Under året kommer vi också presentera lite nya tankar och funderingar på andra resmål framöver, och har du några önskemål så välkommen att dela dem med oss här!

God fortsättning på 2017!

Varma hälsningar
Birgitta och Therese