Boendet

villea-village-skylt

Vi planerar och rekognoserar inför hösten 2020 då resan går till Kroatien och Makarska. Vi återkommer med information om boendet där så snart vi har bestämt oss för vilket det blir. Här på sidan kan du läsa om vårt val av boende på Kreta under de senaste tre resorna.

————————–

Vi har valt det lugna lägenhetshotellet Villea Village för vårt boende i Makrigialos och hit återkommer vi mer än gärna även 2019. Hotellet ligger på gränsen mellan hav och berg men ändå nära Medelhavets svalka.

De vitkalkade husen är omgivna av en lummig trädgård med olivträd, färggranna buskar och kaskader av blommande bougainvillea som också gett hotellet dess namn. Hotellet är byggt i traditionell grekisk stil och utsmyckat med gamla bruksföremål och keramik. Den rofyllda miljön gör det lätt att gå ner i varv och få välbehövd återhämtning.

poolenVid poolen har du en fantastisk utsikt över de höga berg som omgärdar byn. Du väljer själv om du vill ha en plats i solen för att lagra välbehövligt D-vitamin för vinterns behov, eller om du hellre vill njuta av en god bok i skuggan. I så fall tjänar de täta olivträden runt poolen som de vackraste parasoll. 100 meter bort ligger havet om du hellre tar ett saltvattensdopp.

Poolområdet kan också gärna bevistas efter mörkrets inbrott, då poolbaren är en given mötesplats för hotellets gäster.

Poolbaren

Rummen

RumsbildLägenheterna och de gemensamma utrymmena är inredda i traditionell grekisk stil.

Alla rum har ett litet pentry och balkong eller terrass.

Du väljer om du vill dela lägenhet med en reskamrat eller husera själv i en egen.

Comments are closed.