Boendet

I Makarska har vi valt ett mycket fräscht hotell, Osejava, beläget vid piren i hamnen. Närheten till både ett lugnt och vackert skogsområde och den livliga strandpromenaden gör läget idealiskt för en Harmoniresa. Det kristallklara, turkosfärgade havet breder ut sig bara ett par meter bort, en liten badstrand ligger alldeles nedanför hotellet.

Vi har för den här resan valt ett lite lyxigare och centralt beläget hotell, som serverar en stor frukostbuffé. Restaurangen har en stor uteterass med utsikt över hamnen och de vackra bergen. Hotellets centrala läge gör det lätt att ta en kvällspromenad till någon av den trevliga restauranger som serverar den bästa kroatiska maten, till betydligt lägre priser än vi är vana vid hemma i Sverige.

Hotellrummen är ljusa och modernt inredda, det finns en liten minibar/kylskåp om man vill ha lite egna tilltugg på rummet. Hela hotellet håller hög klass, det har en utomhuspool och ett litet SPA för den som vill skämma bort sig lite extra med behandlingar. På Marinetan, strandpromenaden, och i de gamla stadsdelarna, har Birgitta valt ut de bästa restaurangupplevelserna på sina resor till staden under de senaste åren. Här väljer du själv om du vill äta tillsammans med gruppen eller om du hellre föredrar att gå ut på egen hand.

I den andra ändan av hamnen finns en större badstrand, den är täckt av fint grus och skuggas här och där av stora pinjeträd. Här är det bara att välja en favoritplats både för soldyrkare och för den som hellre håller sig i skuggan. Det finns inga solstolar på stranden, så ta med en stor handduk om du vill, annars finns billiga strandmadrasser att köpa i butikerna. Där finns också riktigt billiga och bra badskor, det kan vara lite stenigt på botten på en del ställen.

Boka din resa här!

Comments are closed.