Maten

 

Grekisk sallad 17

Maten är viktig för oss på våra resor. Här nedan kan du läsa om maten och hur vi tänkt kring den på våra resor till Kreta. Nu smakar vi oss runt och planerar vi för Kroatien 2020 och återkommer med information så snart vi kan.

———–

Kreta är fantastisk, och om du vill så tar vi dig med till de restauranger som vi tycker har den godaste maten, den trevligaste personalen och den trivsammaste miljön.

Tillsammans runt bordet har vi möjlighet att prata om vad som gör just den maträtten så god, hur smaker byggs och kombineras, helt enkelt fördjupa måltiden med förståelse och kunskap om det hantverk som god mat faktiskt är. Vi delar upp oss vid mindre bord under måltiderna så vi verkligen får möjlighet att diskutera den goda maten med våra bordsgrannar och lära känna varann lite närmare. Mindful eating på vårt sätt!

lamm

Frukost på hotellet
Hemma på hotellet ingår en fin frukostbuffé i resans pris. Här finns något för alla smaker, varje dag bjuds till exempel på olika äggrätter.
Du njuter dem tillsammans med lokal fetaost, yoghurt, skinka, korv, gurka, tomater, oliver och många sorter av både kaffe och te. Buffén fylls hela tiden på av den mycket energiska och alltid vänliga Chrissoula, så du kan själv välja om du vill ha en tidig frukost vid åtta eller om du hellre njuter av en sen brunch vid elva. Smaklig spis!

Frukost

 

Nikos, vår grillmästare

Nikos, vår grillmästare

En kväll arrangerar hotellet en gemensam Barbeque för gästerna. Du har då möjlighet att själv köpa det kött eller den fisk du vill att Nikos ska grilla och kompletterar det med goda sallader och röror som tillbehör, dem köper du sen i poolbaren.

Birgitta och Therese kommer under veckan att gå till olika restauranger i byn för att äta middag, den som vill äta tillsammans med oss är varmt välkommen att följa med. För att underlätta för restaurangerna bestämmer vi dagen innan vilken restaurang vi vill gå till, för möjlighet att förbeställa något av de smakrika långkok som tillagas under natten i vedeldade ugnar.
För den som istället hellre laga sin egen middagsmat hemma i lägenheten finns en mycket bra slakteributik och en grönsaksbutik alldeles i närheten av hotellet.

Comments are closed.