Maten

Maten är viktig för oss på våra resor och vi gör vårt allra bästa för att ge dig de godaste och trevligaste matupplevelserna.

Den kroatiska maten kan beskrivas med ord som rustik och rejäl, här har långkoken väldigt stor plats i det traditionella köket. Närheten till Italien visar sig både på restaurangernas menyer och i alla de små espressocaféer som är mycket populära bland ortsbefolkningen, här är det väldigt vanligt att man umgås ute över en kopp kaffe.

Det finns många slakteributiker runt om i staden, de är öppna under några timmar på morgonen, då de fylls av köpglada kunder som begär just den bit av djuret de tänker sig göra ett långkok på. Kommersen vid fiskebåtarna i hamnen är lika livlig den, här säljs nattens fångst direkt från båten. Kött, fisk och skaldjur står alltså högt i kurs, men det finns förstås mängder av lokalodlade frukter och grönsaker att förgylla måltiden med.

På den lokala grönsaksmarknaden och i de små delikatessbutikerna hittar du alla härliga råvaror som finns i trakten. Här trängs kroatiska specialiteter som lufttorkad skinka, korv, ost, oliver, sardeller och färskostfyllda minipaprikor.

När vi äter tillsammans på kvällarna har vi möjlighet att prata om vad som gör just den maträtten så god, hur smaker byggs och kombineras, helt enkelt fördjupa måltiden med förståelse och kunskap om det hantverk som god mat faktiskt är. Vi delar upp oss vid mindre bord under måltiderna så vi verkligen får möjlighet att diskutera den goda maten med våra bordsgrannar och lära känna varann lite närmare.

Mindful eating på vårt sätt! Sinnligt och njutfullt.

Vill du resa med oss och smaka livets goda, boka här!

 

Comments are closed.