Om oss

Det var den goda och hälsosamma maten som förde oss samman, Birgitta och Therese. Men det är vårt gemensamma intresse för ALLT det goda i livet som fått vår vänskap att djupna och mogna. Vi har rest var och en på sin kant, men också tillsammans. Vi har ätit, druckit, skrattat och pratat oss hesa om livet i stort och smått. Vi har delat, stöttat, pushat och umgåtts såväl i vardag som på fest. Vi känner och kompletterar varandra väl, vi har blivit reskamrater i livet.
Nu är det vår vilja att bjuda dig med på våra resor! Vi vill dela med oss av det goda livet så som vi upplever det, våra erfarenheter, våra tankar, våra smultronställen och ljuspunkter. Rakt av, utan krusiduller, avslappnat och ledigt. För sådana är vi, båda två.

therese49Therese Renåker har en bakgrund inom kommunikation, lednings- och strategiarbete, men bytte yrkesliv i mitten av 2000-talet. Hon fördjupade sig i det som lockade – människan och hälsan, och utbildade sig i kost och näringsfysiologi. Med ett särskilt intresse för kvinnor och kvinnors hormonella balans är hon en uppskattad föreläsare och utbildare. På senare år har också ett gammalt intresse väckts till liv, och Therese ägnar idag en stor del av sin tid åt att skriva och måla. På hennes blogg kan du läsa reflektioner om livets små och stora frågor, och i webshopen kan du köpa hennes konst, såväl originalmålningar som servetter och andra vackra vardagsprodukter som kommer till allteftersom. Therese är livskonstnären med en vacker vardag och ett liv i glädje som måttstock.

Therese blogg: www.thereserenaker.se
Therese webshop: www.allmytesign.com

foto-birgitta

Birgitta Höglund jobbade under 18 år som kock på många olika restauranger. En ryggskada satte stopp för karriären och sedan följde många år med svåra besvär från skadan. Det blev steloperation av ryggen och så småningom utvecklades fibromyalgi, med problem som värk och trötthet.
Birgitta har alltid varit nyfiken på alternativa behandlingsmetoder och kom in på det spår som lett henne till det smärtfria och aktiva liv hon kan leva idag. Det spåret var Maten. En glutenfri kost med få kolhydrater, rejält med naturligt fett, stor variation av grönsaker och fina proteinkällor har gett henne orken tillbaka. Det har lett till en ny karriär som matskribent. Idag driver Birgitta en populär matblogg och har fått tre kokböcker utgivna. En fjärde bok, nu tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt, är planerad till hösten 2017. Förutom maten älskar Birgitta att resa och det har blivit många recept med inspiration från Medelhavsländerna. Den kärleken vill hon nu förmedla på plats genom matresor tillsammans med Therese. (Foto: Mikael Eriksson)

Birgittas blogg: https://birgittahoglundsmat.wordpress.com

t-o-b-utanfor-noma

Therese och Birgitta – tillsammans arrangerar vi resor under paraplyet Harmoniresor.se. Med utgångspunkt i resor vi själva gjort och resor vi själva vill göra, tar vi dig med på resor med det goda, harmoniska livet i fokus. Vi hoppas att du vill följa med!

Comments are closed.