Smaken

Njutning för sinnena är en gudagåva. Vi upplever världen och verkligheten genom våra sinnen, att njuta av sånt som är gott är en del av glädjen i att vara människa. Birgitta och Therese uppskattar och tycker om livets goda, i ordets alla bemärkelser. Vi vill njuta av det goda, det vackra, det sköna – sinnenas njutning är också själens njutning. Att sätta guldkant på tillvaron och ta fram de finaste kristallglasen en vanlig måndag är sånt som gör livet värt att leva.

Vi uppskattar mat som är tillagad på fina råvaror, gärna med lokalt ursprung och att ta del av äkta mathantverk ger oss stor glädje, såväl på hemmaplan som utomlands. Att komponera nya, ovanliga smakkombinationer genom att blanda den lokala, traditionella maten med smaker upptäckta på resor, lyfter upplevelsen av måltiden till ännu högre nivåer.

Vi njuter ofta och gärna av robusta grytor med rena smaker och en mångfald av fräscha grönsaker till, så medelhavsmaten ligger oss båda varmt om hjärtat. Lycka för oss är att få dela denna matkärlek med andra genom goda samtal kring matbordet.

Att verkligen känna vad maten smakar, känna konsistenser, syra och sötma, sälta och arom förutsätter att man skänker måltiden sin medvetna närvaro. Att förstå vad som gör maten god, vad som ger den pricken över i, vad som skapar den där sensationella symfonin i smaklökarna, kräver kunskap. På våra resor har vi ambitionen att du ska få uppleva de lokala köken med alla dina sinnen, i närvaro, i samvaro och med kunskap.

Comments are closed.